Planlegg Kajakktur

Forberedelsene er halve turen!

Forventningene… tankene og drømmene om kommende opplevelse blir en viktig del av forberedelsene før en kajakktur. Turen trenger ikke være lang! Det kan være en tur med overnatting over flere netter og med lange dagsetapper i kajakken, ja, men det kan godt være en dagstur, eller en tur på bare noen timer!

Forberedelsene er viktige om du er en erfaren kajakkpadler, eller du forbereder deg på din første tur. Å ferdes på vann er ikke uten risiko. Men ved gode forberedelser og god vurderingsevne vil du kunne nyte mange turer i denne fantastiske lille farkosten med lang historie og tradisjoner.

Må jeg være godt trent?

Nei, definitivt ikke! Det kommer selvfølgelig an på hvor lang turen er, værforhold og hvor erfaren du er.

Men er du nybegynner? Vel, det er en første gang for alt. Kajakkpadling er som å lære å sykle. Det er litt teknikk å lære og deretter er hver nye tur som trening til den neste. Det som er så fint med kajakkpadling er at det er noe de aller fleste kan lære seg.

Din turplan

Hvor går turen?

Ja, hvor vil du dra? Eller rettere sagt; hvor vil dere dra? Fordi det anbefales sterkt at du har med deg en partner med egen kajakk.Det må være minst to med hver sin kajakk for å drive kameratredning!

Her i Vesterålen har du flust av muligheter for å finne fantastiske padleruter. Fra innsjøer og smule fjorder til yttaskjærs mot storhavet.

Du kan padle i stor sjø, eller finne lune nydelige opplevelser i den vesterålske skjærgården. Tips til padleruter i Vesterålen finner du her.

Er du nybegynner bør du velge å padle i et område i en rolig fjord eller i ferskvatn på de første turene til at du behersker kajakken og føler deg trygg. Da blir det mye mer moro på tur!

Bestem deg på forhånd hvor fra du vil padle, starttidspunkt og når du skal være tilbake. Hold kontakt med noen på land og avtal tidspunkt for når du skal ringe inn å si at alt er vel. Husk, andre er glad i deg!​

Skal du padle fra A til B, eller en tur med start og stopp på samme sted? Skal du følge en på forhånd bestemt rute er det veldig fornuftig.

Padlefart

Du kan planlegge med at du padler med en fart på 5-8 km/t ved jevn god fart. Med rolig fart er du nede på 2-5 km/t. Full speed med kajakk ligger på 10-13 km/t. Husk! Ikke slit deg ut…

Overnatting

Tur med overnatting er fantastisk fordi du kan føle på litt frihet fra hverdagen. Du har tid til virkelig å nyte tilværelsen, nærheten til naturen og samværet med padlepartneren.​